Meet the team

GLI (gecombineerde leefstijlinterventie)

Meet the team: Henk Klouwer, leefstijlcoach GLI Volendam

‘Mijn naam is Henk Klouwer en je krijgt van mij leefstijlcoaching. Vanaf 2012 begeleid ik vanuit mijn eigen praktijk mensen bij het behalen van hun doelen. Ik ben coach en psychodynamisch therapeut.

Als psychodynamisch therapeut help ik je inzicht te krijgen in de samenhang tussen jouw gedachten, gevoelens, verlangens, motieven en gedrag. Daarnaast geef ik je concrete tips en handvatten. Jouw wens is hierin leidend. 

Naast bewegen en gezond eten kun je meer doen om je lichamelijke doelen te bereiken. Andere belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld: motivatie, rust, omgaan met de stressvolle momenten die je ervaart, slaap, je manier van denken, je houding, ademhaling en je eigen behoeftes kennen.

Ontdek wat er nog meer te winnen valt. Juist als je niet meer vooruit gaat, maar ook als alles op rolletjes loopt. Samen gaan we aan de slag! Tot snel.’ 

Meet the team: Marieke de Waart – Diëtist GLI Volendam

‘Mijn naam is Marieke de Waart. Ik werk sinds 1997 als diëtist en startte in 2007 mijn eigen praktijk: Dieetpraktijk Edam-Volendam. Ik vind het leuk om u als deelnemers van de GLI te begeleiden en te helpen naar een beter eetpatroon en een gezonder lijf. De combinatie van meer bewegen en gezonder eten werkt heel goed om uw doelen te bereiken.

Ik werk 4 dagen per week in Huisartsenpraktijk Volendam. Dat is de praktijk tegenover Prevafit. Mijn normale spreekuren en de afspraken voor de GLI lopen door elkaar heen. De ene keer zit ik in de gang bij Prevafit en de andere dag in de huisartsenpraktijk. U mag plaatsnemen op de groene bank voor Prevafit of in wachtkamer 2 bij de huisarts, ik vind u altijd.’

Meet the team: – Diëtist GLI Volendam

‘Mijn naam is Mariska Koolen en binnen het GLI-traject ben ik diëtist, samen met mijn collega Marieke de Waart. In 2013 studeerde ik af als diëtist aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna startte ik een eigen praktijk: Diëtistenpraktijk Health & Lifestyle. Hier begeleid ik een breed scala aan cliënten met verschillende gezondheidsklachten naar een gezondere leefstijl of in het verbeteren van kwaliteit van leven. Want naast voeding richt ik me op leefstijl in het algemeen en op de effecten daarvan op gezondheid.

Begin 2023 vroeg GLI Volendam me mijn expertise in te zetten in het begeleiden van jullie als GLI-deelnemers. Dat doe ik sindsdien met veel plezier! Samen met jullie kijken Marieke en ik welke rol voeding in jouw leven speelt, wat haalbare doelen zijn, waarom deze doelen belangrijk voor je zijn en hoe we met kleine aanpassingen een zo goed mogelijk resultaat kunnen bereiken op lange termijn.’

Meet the team: de vitaliteitscoaches van Prevafit

Maak kennis met ons geweldige team vitaliteitscoaches! Binnen het GLI-programma beweeg je 2 keer per week, waarvan minstens 1 keer per week op het Biocircuit in Prevafit Vitaliteitscentrum. Het eerste half jaar beweeg je 1 keer per week in groepsverband en onder begeleiding van een vitaliteitscoach. De vitaliteitscoach test je op het Biocircuit en helpt je met de instellingen. Zo is jouw beweegprogramma altijd op jouw niveau en is hij nooit te zwaar of te licht. Wanneer je lichamelijk klachten of blessures hebt, past de coach je beweegprogramma aan. Zo nodig overlegt de coach met de fysiotherapeuten van Kirchhoff Fysio. De vitaliteitscoaches staan voor je klaar wanneer je vragen hebt over het Biocircuit of je beweegschema. 

Ook meet de vitaliteitscoach je regelmatig op de Inbodyweegschaal. Deze weegschaal bepaalt de verhouding tussen spieren en vet en geeft het viscerale vet aan. Dat is het vet rond de organen, dat belangrijk is om zo laag mogelijk te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *