Wat is een gezond BMI

GLI (gecombineerde leefstijlinterventie)

Over BMI

Meedoen aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)? Dat kan als je:

  • Je kunt meedoen met GLI als je een BMI hebt vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes type 2. Of:
  • Je kunt meedoen met GLI als je een BMI hebt vanaf 30. 

Vraag je huisarts om een doorverwijzing voor GLI Volendam!

Dit is BMI 

BMI staat voor Body Mass Index. Het is een maat die een inschatting geeft over hoe gezond je gewicht is. Het BMI laat zien of je overgewicht of ondergewicht hebt. Het is minder geschikt als je zwanger bent, heel gespierd bent, borstvoeding geeft, heel lang of klein bent of als een Aziatische achtergrond hebt.

Test hier je BMI: Klik hier

Een gezonde BMI 

Je hebt een gezond BMI als deze ligt tussen de 18.5 en 25. Bij een BMI lager dan 18.5 heb je ondergewicht. Bij een BMI tussen de 25 en 30 heb je overgewicht. Bij een BMI hoger dan 30 heb je obesitas. 

Bij ernstig ondergewicht of bij overgewicht raadt het Voedingscentrum aan om naar een diëtist te gaan. Voor mensen met overgewicht (dus met een BMI vanaf 25) is het GLI programma zeer geschikt. Als je meedoet aan GLI Volendam heb je regelmatig gesprekken  met de diëtist. 

Ons GLI-programma duurt 2 jaar en is bedoeld om blijvend af te vallen en een gezonde manier van leven te bereiken. Het programma wordt vergoed uit de basisverzekering.

Lees meer over het GLI-programma op: glivolendam.nl of mail naar: info@glivolendam.nl.